DP World Antwerp investeert 197 miljoen

de terminal van DP world

ANTWERPEN / ZWIJNDRECHT – DP World Antwerp, uitbater van de Antwerp Gateway terminal aan het Deurganckdok, gaat 197 miljoen euro investeren in de verdere uitbreiding van de capaciteit van zijn terminal.

De bestaande containerterminal aan het Deurganckdok op Linkeroever – Antwerp Gateway – moet met ruim een derde vergroten om aan de verwachte groeiprognoses te kunnen voldoen. Met de uitbreiding wil DP World Antwerp evolueren van de huidige 2,5 miljoen containers naar 3,4 miljoen stuks tegen 2023. Het gaat om een investering van 197 miljoen euro.
In zijn zoektocht naar ruimte om uit te breiden, zet de terminal nu in op verdere investeringen. Niet enkel in verplaatsbare equipment zoals straddle carriers, maar ook in vaste infrastructuur zoals railkranen, kadekranen, automatische stapelkranen (ASC’s) en gebouwen. De DP World-groep, die wereldwijd 78 terminals uitbaat, zet hiermee volop in op zijn verdere verankering in Antwerpen. “We zoeken constant nieuwe manieren om de capaciteit van onze terminal te vergroten. In het ideale scenario zien we extra ruimte om uit te breiden en de terminal te vergroten. Maar door plaatsgebrek zetten we volop in op verdere optimalisering,” aldus Rob Harrison, CEO DP World Antwerp (en Maritieme Man van het Jaar). “Met deze investering willen we ons op lange termijn engageren binnen de Antwerpse haven.” De bijkomende capaciteit zal extra tewerkstelling met zich meebrengen in de vorm van straddle carrier terminal te ondersteunen. (sdl)