District plant 170.000 tulpenbollen voor Tulpenpluk 2019

Filmpje: tulpenbollen planten –  planten tulpenbollen

Op dinsdag 6 november plantte het district Berendrecht-Zandvliet-Lillo 170.000 tulpenbollen in verschillende kleuren en soorten voor de vijfde tulpenpluk die plaatsvindt in het voorjaar van 2019. Hiervoor konden zij beroep doen op de familie Eestermans die de bollen leverde, en op de firma Hebbelinck uit Lokeren die de tulpenbollen machinaal in de grond plantte. De 50 verschillende soorten werden door elkaar gemengd, zodat er een mooie mengeling van tulpen in het voorjaar zal bloeien. Om de tulpenbollen aan te kopen en te planten, betaalt het district 22.000 euro.

De tulpen, die volgroeid zullen zijn tegen voorjaar 2019, werden in het fagetum, de beukencollectie van de Bomenbank, aangeplant. In het voorjaar van 2019 heeft de Tulpenpluk plaats. De juiste datum is afhankelijk van de weersomstandigheden.

Erfgoed

Tot midden vorige eeuw was de tulpenpluk in de voormalige polderdorpen een bedrijfstak en vond er een kermisgebeuren plaats naar aanleiding van de oogst. Het district Berendrecht-Zandvliet-Lillo en de stad Antwerpen willen dit erfgoed graag in stand houden en organiseren daarom elke twee jaar een tulpenpluk. In het voorjaar van 2019 kunnen alle bezoekers een gratis bosje tulpen gaan plukken tijdens het oogstfeest.