Stabroekse Kasteeldagen

De Stabroekse kasteeldagen vinden plaats op zaterdag 20 en zondag 21 oktober in het kasteel Ravenhof te Putte

Verkoop boeken CD’s en Cd-rom’s.
De Stabroekse bibliotheek houdt haar jaarlijkse grote herfstschoonmaak. Wegens de omvang van de zichzelf steeds hernieuwende collectie moet er regelmatig plaats worden gemaakt in de rekken. Hetgeen wordt afgevoerd bevat heel wat interessante koopjes. De opbrengst van de verkoop gaat naar het goede doel. Een interessante gelegenheid om je boeken- en cd-rek aan te vullen. Prima te combineren met een mooie herfstwandeling in het kasteeldomein en af te sluiten in het cafetaria van het kasteel waar de cultuurraad je graag bedient.

Literair café : Majd Khalifeh
Op zaterdag 20 oktober, om 20 uur in  cafétaria kasteel Ravenhof voordracht met Majd Khalifeh. In zijn lezing “Herboren” gebaseerd op zijn gelijknamig boek neemt Majd u mee op sleeptouw doorheen de verschillende stappen van zijn eigen zoektocht : van nieuwkomer tot actieve burger.Dit is een uitzonderlijk verhaal.  Vluchtelingen, nieuwe -, maar ook alle andere Belgen hebben hier een boodschap aan. Het boek werd bekroond met de Liberales prijs ! Inkom : 5 euro.

Poëtische wandeling met : Gerd De Ley

Zondag 21 oktober, vertrekt om 13.30 uur aan kasteel Ravenhof de poëtische wandeling met Gerd De Ley. Hij was gastacteur bij het voormalig Stabroeks Kamertoneel Papada en nam ook deel aan het Wagenspelfestival. Een paar jaar terug bracht hij samen met Raymond de Bruyne in de o.l.v. Geboortekerk in Hoevenen het wondermooie ‘afscheid’. Gerd werkt ook geregeld mee aan diverse televisieprogramma’s, zoals onder andere de Toogfilosoof uit Man Bijt Hond, de Ronde, Familie, Thuis, Kinderen van Dewindt .

Gratis deelname, reservatie aanbevolen, beperkt aantal deelnemers.

Een reactie

  • jacques de swaene

    Wellicht kan het nuttig zijn om eens een overeenkomst te maken met een bib in wallonie en het Duitstalig taalgebied om eens boeken uit te wisselen. De kennis van een andere taal aanscherpen via een leuk boek kan nooit kwaad.