Scholencross De Platanen laat jongeren bewegen

De Kapelse lagere school De Platanen probeert zoveel mogelijk kleuters en leerlingen warm te maken om geregeld te sporten. Op vraag van de leerlingenraad werd daarom een scholencross ingericht. Alle leerlingen waren present op de looppiste rond het voetbalveld achter in de wijk Bauwin. Per klas werden verschillende wedstrijden gelopen. De Kapelse G-atlete Gitte Haenen was eveneens aanwezig om de leerlingen aan te moedigen en om samen met hen een openingsrondje af te leggen. GLS De Platanen is de enige gemeenteschool in de gemeente Kapellen. De school is enkel een lagere school, maar werkt intensief samen met kleuterschool De Platanen. Het is een kleine school: van elk leerjaar is er één klas. Dit zorgt voor een gezellige, ongedwongen sfeer. Elke klas heeft een vaste klastitularis, met daarnaast ondersteuning door een ambulante leerkracht.