Daan De Herdt nieuwe Prins van De Lustige Gans

Onder een stralende zon was het zaterdag 6 oktober 2018 verzamelen geblazen voor de reserveruiters van De Lustige Gans. Het erf van boer Olivier mocht hier opnieuw voor gebruikt worden. 13 ruiters zadelden hun paarden op en rond 12 uur vertrok de stoet door Ekeren om enkele cafés aan te doen (Telstar, Notenboom en Art=Choc). De verpleegsters, doktoor, vork- en snijmeester stonden om 15 uur paraat op de scoutsterreinen van den Bunt om de ruiters te ontvangen. De omroepers jaagden de tropische premie de hoogte in. De ruiters streden als de besten en iets voor vijven bemachtigde Steve Coumans de preut van het net. Er mochten maar vier ruiters onder de blote nek rijden, de laatste, Daan De Herdt, scheidde met een machtige greep de kop van het lijf. Daan, 23 jaar en student geneeskunde, werd gekroond door de Ekerse koningin van De Vrije Gans, Annemieke Kanora. Later op de avond werd Prins Daan gevierd tijdens de Nacht van de Gans waar een massa volk mee kwam feesten in Tel18. Het feest mocht duren tot in de vroege uurtjes.
Daags nadien kwamen de ruiters bijeen om hun nummer terug te brengen en na te praten over het succesvolle en tropische Prinskesrijden van 2018.