Boekenbeurs Davidsfonds in ’t Centrum te Kalmthout

Het Davidsfonds van Kalmthout pakte op zondag 30 september weer eens uit met zijn jaarlijkse boekenbeurs in het zaaltje van ’t Centrum te Heide. Velen, ook niet leden, steken daar steeds graag hun licht op om kennis te maken met het grote en uiterst gevarieerd aanbod van boeken en CD’s – want voor 40 € kopen staat gelijk aan het lidmaatschap en dus genieten van alle al dan niet plaatselijke activiteiten en reizen van het Davidsfonds. Het is en blijft een unieke ijzersterke formule en troef voor deze Vlaamse culturele vereniging bij uitstek. Enkele nieuwe uitgave in de gids zijn  “Een mens is maar een wandelaar” van Gaston Durnez, met gesprekken met figuren als schrijver Louis Paul Boon, journaliste Maria Rosseels, regisseur Robbe De Hert, historicus Jozef Weyns, politicus Theo Lefèvre, abt Ulrik Geniets, enz…, wat in feite dus een fascinerend portret van een generatie schetst. Of wat te denken van een boek over 60 jaar revolutie op Cuba, of met “Het leven gaat verder” van Karin Heirstraeten, over het verlies van een partner. Dus erg ruim en gevarieerd, zonder de jongeren te vergeten – dus voor iedereen wel iets! Meer info voor DF Essen bij Davidsfondsessen@skynet.be – en voor DF Kalmthout bij voorzitter Leo Vanwesenbeeck tel.03 666 63 12. (Lieven Gorissen)