Kinderen roefelen er op los

Op zaterdag 6 oktober werd er al voor de 21ste keer geroefeld in Berendrecht en Zandvliet! Kinderen van 6 tot en met 14 jaar konden vanaf 9 uur naar hartenlust een kijkje nemen achter de schermen van de ‘grotemensenwereld’.

Onder begeleiding van een volwassene bezochten de 170 deelnemers hun uitgekozen plekje. Om de afstand naar de verschillende locaties te overbruggen werden er bussen ingelegd. Er gingen zelfs kinderen naar Stabroek om de geur van pralines op te snuiven of om kennis te maken met de werking van het immobiliënkantoor Fimmo.

De kinderen hadden een ruime keuze uit diverse activiteiten. Men kon een bezoek brengen aan winkels of pintjes gaan tappen in het café. Zelf snoeptaarten en cupcakes maken,  pannenkoeken bakken in de Buitenmolen of hamburgers en frikadellen rollen bij de beenhouwer. Voor wie graag knutselt, waren er workshops voorzien zoals bloemschikken, halloween knutselen, of een vogelvoederhuisje in elkaar timmeren. Op de Botermarkt stonden stoere bikers de kinderen op te wachten voor een ritje met de moto.

Rond 16.30 keerde iedereen terug naar Vrijetijdscentrum De Schelde. In ruil voor hun badge kregen de kinderen nog een zak vol verrassingen. Ook de begeleiders kregen een attentie. Daarnaast werden onder hen nog extra prijsjes verloot.

De Roefeldag werd afgesloten met een goochelshow. De kinderen gingen met handenvol zelfgemaakte knutselwerkjes naar huis. Een geslaagde activiteit op een zonovergoten herfstdag!