Zorgbeurs lost verwachtingen in

In het Kapelse winkelcentrum Promenade werd de tweejaarlijkse zorgbeurs georganiseerd. Bedoeling was dat iedereen er, op een laagdrempelige manier, informatie kon inwinnen over zorg, met speciale aandacht voor onder meer senioren en mantelzorgers. Bezoekers konden er kuieren langs 27 standjes en informatie vergaren om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen door gebruik te maken van diensten zoals poetshulp, huishoudhulp-gezinszorg, thuisverpleging, strijkateliers, vervoer, dienstencentra, serviceflats, dagverzorgingscentra, kortverblijf en woonzorgcentra. Ook het Zorgbedrijf Antwerpen was aanwezig en opende er een pop-up strijkpunt waar bezoekers welkom waren met hun strijkgoed. “Deze Zorgbeurs heeft in het verleden al haar nut bewezen” zegt de Kapelse OCMW-voorzitter Valerie Van Peel (N-VA). “Tot enkele weken na de Zorgbeurs krijgt het OCMW nog klanten over de vloer die meer info willen over diensten die ze op de Zorgbeurs ontdekt hebben”.