Prinskesrijden bij De Lustige Gans Ekeren

6 oktober 2018 is het weer zover, dan krijgen de reserve ruiters van De Lustige Gans de kans om Prinske van Ekeren te worden. Dan zullen 17 ruiters strijden naar de kop van de gans. Omstreeks 15.00 uur zullen de paarden met ruiter aankomen op de scoutsterreinen van den Bunt (Waterstraat 12, achter De Geesten). Het Prinske van vorig jaar, Vincent Martynowski, zal dan zijn kroon en mantel afgeven en dan kan de strijd beginnen. De snij- en vorkmeester zullen ook aanwezig zijn, samen met verpleegsters, doktoor en omroepers, die de premie aanjagen.
Rond 17.30 uur zal het nieuwe Prinske bekend zijn en gekroond worden. Aansluitend op deze gezellige en spannende middag gaat de Nacht van de Gans door om aldaar het Prinske nog eens goed te vieren.
De Nacht van de Gans gaat door in jeugdhuis TEL18, op dezelfde locatie. Er zal weer gevierd worden tot in de vroege uurtjes. Iedereen welkom, de inkom is gratis.