Chiro Tempo viert 75 jaar met verschillende activiteiten

In Ekeren is Chiro Tempo ontvangen op het districtshuis. De jeugdbeweging van Ekeren-centrum bestaan 75 jaar en de ontvangst was de start van een hele reeks activiteiten van hun komende feestjaar. De chiro werd opgericht in de oorlogsjaren wat een zeer moeilijke start betekende. Ontstaan uit een zondagschool van destijds telde chiro Tempo in de jaren zeventig meer dan 300 leden zowel jongens als meisjes. Het was priester Jef Cleymans die de samenvoeging van jongens en meisjes doorvoerde en de aanzet gaf voor een succesvolle jeugdbeweging. In 1971 kreeg de chiro haar eigen lokaal opgetrokken met herbruikbare bakstenen afkomstig van de pastorij. Vanaf 1994 werd de chiro bekend tot ver buiten de gemeentegrenzen als organisator van de jaarlijkse schuimfeesten aan de Ekerse putten. Als herinnering aan de ontvangst overhandigde districtsburgemeester Koen Palinckx (N-VA) een oorkonde aan groepsleider Wouter Lambrechts.