De Vluchtheuvel brengt muziektheater ‘De Roze Heks’

Meer dan een jaar geleden besloten Martina Van Gorp (begeleidster DC Vluchtheuvel) en Indra Aubroeck (muziekbegeleider Rotonde) om met de poppenkastgroep van DC De Vluchtheuvel een toneel te brengen voor een groot publiek. Het thema voor het toneel is gebaseerd op een lied dat Indra met cliënten van Rotonde had gemaakt, nl. De Roze Heks. ! Samen met de poppenkastgroep werd er verder over nagedacht, geschreven, ideeën opgedaan en we lieten onze fantasie de vrije loop. Het werd een tijdloos en eigenzinnig sprookje. Er werden allerlei vreemdsoortige figuren in het leven geroepen. Zo werd niet alleen een uilsduif geschapen, maar ook een blauwpaard, een regenboogslang, een plantenfluisteraar, een tijdsbewaker, grijsaards en kleurlingen … en nog veel meer. Ook werkte Indra samen met verschillende cliënten aan bijbehorende muziek.
Onze toneelgroep breidde uit met nog meer cliënten, zodoende dat er 26 acteurs en actrices op het podium te bewonderen zullen zijn ! Dat vroeg om extra hulp en Merej Huybrechts (vrijwilligster) ging gretig in op de uitnodiging om dit project mee te ondersteunen.
Er is hard gewerkt aan dit huisgemaakt toneel. De decors en rekwisieten werden samen met andere cliënten gecreëerd, de kostuums gemaakt, en natuurlijk volop gerepeteerd. Maar bovenal gebeurde dit alles met heel veel enthousiasme! Het resultaat van dit proces is een muzikaal en beeldrijk theaterproject geworden, dat voor het voetlicht zal gebracht worden op zaterdag 22 en zondag 23 september 2018 telkens om 15u in zaal Moorland te Stabroek.

Inkom: €10 voor volwassenen, €5 voor kinderen -12 jaar. Kaarten zijn te bestellen via lieve.vandooren@rotonde.eu

Bekijk alvast het promofilmpje!