Axel Derden voor 3de maal kinderkoning bij De Lustige Gans Ekeren.

 

 

Op zaterdag 25 augustus was het weer verzamelen geblazen voor de kinderen van De Lustige Gans. Terwijl de regen met bakken uit de lucht viel werden Axel Derden en Bob Mathijssen (kinderkoningen van 2017) uitgehaald in Mariaburg. Ze trakteerden op een ijsje, een drankje en versnaperingen. De sfeer zat er meteen goed in.
In stoet werd er dan naar feestzaal De Geesten getrokken om de eerste reeks aan te vangen: Trek het spek voor de allerkleinsten, aan een touw worden snoepjes gehangen en de kleinsten trokken gretig.
Rond half drie was het dan de beurt voor de eerste reeks, een gans zonder net werd naar boven gehangen en er werd naar hartenlust aan de kop van de gans gegrepen. Na heel wat gesleur wist Axel Derden voor de derde keer in zijn carrière de gans te onthoofden. Hij werd reeds koning in 2015 en 2017. Axel is trouwens de zoon van Bart Derden en Annemieke Kanora, de koningin van De Vrije Gans. De vava en de nonkel van Axel kunnen hier nog heel wat van leren.
Nadat Axel gekroond werd maakten de grootsten zich klaar om aan een in een net gehulde gans hun kans te wagen. Als deze gasten ooit op de wachtlijst van de echte ruiters komen te staan zal de concurrentie groot worden. Ze sleurden als geen ander één voor één om die felbegeerde titel te bemachtigen. Het was rond de klok van vijven dat er enkele toeren onder de blote nek werd gereden en het zou niet lang meer duren of Ariën De Bruyn wist het koppeke van De Gans te bemachtigen. Ariën is zoon van Ans De Bruyn en van pluspapa Tim De Meulder, deze laatste is ook ruiter bij de Lustige Gans.
Proficiat aan de twee kinderkoningen en alle andere 31 kinderen die zich in de strijd wierpen.

Nadat de koningen gevierd waren, werden de benen onder de tafel geschoven om lekkere warme beenham met frietjes te nuttigen. Hierna werd de loting gehouden voor het Prinskesrijden dat op zaterdag 6 oktober zal plaatsvinden op de scoutsterreinen van de Bunt, gevolgd door de Nacht van de Gans in Tel 18. (Prinskesrijden is het gansrijden van de reserveruiters van De Lustige Gans).