Kleutertjes en leerlingen checken in op Sint Catharina Airport

Maandag 3 september gingen de schoolpoorten weer open. De kleutertjes en leerlingen van de Sint Catharinaschool werden op een heel originele manier verwelkomd. Aan de schoolpoorten heetten hostesses de kinderen welkom op ‘Sint Catharina Airport’.
Eerst controleerden zij de boardingpass van de leerling, waarna de boekentas door de scanner moest en werd de leerling nog eens extra gededecteerd op verboden materialen. Met de slogan “We vliegen erin”, namen zij dan ook een vliegende start.

Tijdens de kenningsmakingsdag op vrijdag 31 augustus hadden heel wat kinderen hun pass gekregen, waarop de klas en hun zetel stonden vermeld. Diegene die er nog geen hadden, werden verzocht hun pas af te halen aan de balie, waar hostess Kris de kinderen verder wegwijs maakte.

“Het hele jaar wordt er gewerkt rond het thema “Wij vliegen er in”’, legt juf Suzanne uit. “Vandaag gaan we gezellig elkaar al wat beter leren kennen”. “Elke maand wordt aan een extra thema gewerkt. In september werken we rond “Samen sterk”. Alle leerjaren krijgen daarrond opdrachten, en wanneer zij die voltooid hebben, krijgen zij een puzzelstukje waarmee op een grote wolk een collage wordt gevormd” aldus Suzanne.

Wanneer de 10 wolkjes zijn vol gekleefd zijn de kinderen veilig en wel geland!

Een reactie