Jaarlijks kampioenschap Buikschuiven lokte veel volk naar den Hoek

 

filmpje: Lara Bizzi

Het Wereldkampioenschap Buikschuiven dat plaatsvond op zaterdag 11 en zondag 12 augustus kon op heel wat waterratten rekenen.

Zaterdag was het het stevige competitie tussen verschillende teams die ijverden voor de titel van Wereldkampioen Buikschuiven.  De teams namen het tegen elkaar op in disciplines zoals de bel-ronde, ballen gooien, jump-to-the-bear, freestyle, curling en waterdragen. De teams wrongen zich in allerlei bochten, sommige elegant, andere gleden dan weer stuntelig naar beneden. Maar dat kon zeker de pret niet bederven. Uiteindelijk werd het team ‘Buikerboys’ de winnaar.

Zondag was familiedag. Dan konden de kinderen het tegen elkaar opnemen. Meer dan 200 kinderen, vanaf de leeftijd van 4 jaar, schoven geduldig aan om dan in volle vaart van de schans in het water te duiken. Zij streden in de onderdelen bel ronde, jump-to-Bear, ballen gooien, afstand en freestylen. De ouders mochten ook eens van het buikschuiven proeven tijdens het papa- en mamaschuiven, weliswaar zonder competitie maar wel voor de eeuwige roem. 

Nieuw dit jaar was de organisatie van de camping ‘De Glattigen Dorpel’. Hier konden diegene die vrijdag heftig uit de bol waren gegaan op openingsparty, overnachten. Zij kregen ’s morgens een lekker ontbijt geserveerd.

Een reactie

  • Een welgemeende proficiat aan de organisatoren Renée De Nijs, Maarten Gabriëls, Niels Jongenelen, Arne Geladi, Vincent Crynen en hun fantastische vrouwen Phaedra Corrynen, Jill De Cap, Elisabeth Smet, Julie Van Look en Victoria Smet! <3