Sint-Lambertuskerk doet mee met 7de Nacht van de Kerken

Op zaterdagavond, 11 augustus gaat in Antwerpen de 7de Nacht van de Kerken door. Voor de eerste keer doet de Sint-Lambertuskerk (Ekeren-centrum) hier aan mee. Het thema voor dit jaar is “De Hemel op aarde. Kerken mét en zonder barok”.
Van 19 u. tot 23 u. is de Sint-Lambertuskerk uitzonderlijk geopend. Om 19 u, 20 u., 21 u. en 22 u. zijn er gegidste rondleidingen door Guido Staes en Bert Van den Bossche. Die duren 45 minuten. De eerste 50 bezoekers krijgen de brochure “De Sint-Lambertuskerk te Ekeren” van heemkundige Alfons Van Den Wyngaert mee naar huis.
Over de Sint-Lambertuskerk valt héél wat te vertellen. Ze kende een bewogen geschiedenis, heeft een prachtig orgel en een mooi collectie obiit’s. De preek- en biechstoelen zijn pareltjes. Langs de Via Brabantica naar Compostella fiets u eventueel verder naar de Sint-Jacobskerk (Antwerpen)

Vrij de kerk bezoeken is die avond ook mogelijk. De rondleidingen en inkom zijn gratis. Reserveren hoeft niet.

Het volledige programma van de 7de Nacht van de Kerken is te vinden op www.topa.be