Koersen in Kapellen

Podium Vrouwen-Elite: Claudia Jongerius, Marieke Van Witzenburg en Estefania Sibla Pilz

 

Dinsdag 31 juli, de laatste dag van Kapellen kermis, werd traditioneel gekleurd door twee wielerwedstrijden. Sinds vorig jaar bekend als De Kapelse Sprint. Er werd gekoerst op het gesloten parcours Hoevensebaan-Essenhoutstraat-Albertdreef. Telkens ging het om 60 km of 30 rondjes van 2 km. 

De heren startten hun 1.18 OPEN-wedstrijd ‘Grote Prijs Gemeentebestuur en Ereprijs René De Ren’ om 17.30 uur. Het tempo van de koers lag heel hoog, wat maakte dat er voor de renners bijna geen ontsnappingsmogelijkheden waren. Zeven ronden voor het einde brak de koers los. Een groepje van vier renners nam een tiental seconden voorsprong. Op drie ronden voor het einde leek het of de winnaar zou uit het kopgroepje komen. Maar dat was buiten het trio Tom Oerlemans, Tim De Boes en Tom Goovaerts gerekend. Toen de koplopers begonnen te twijfelen, zag Tom Goovaerts zijn kans en bolde als eindwinnaar over de streep. Voor streekgenoot Tom was het zijn derde overwinning in Kapellen.
De dames elite reden hun 1.15 A-wedstrijd ‘Grote Prijs Frans Van Lent’ vanaf 19.15 uur. Daarin ging Marieke Van Witzenburg reeds in de eerste ronde in de aanval en kreeg nadien het gezelschap van Claudia Jongerius en de Estefania Sibila Pilz.  Net zoals bij de heren werden nu ook de premies onder hen verdeeld. Drie ronden voor einde ging Witzenberg terug in de aanval en spurtte zij verdienstelijk naar de zege.

Na de koers vond er nog een huldiging en prijsuitreiking plaatst in zaal Verli.