Kermis en koers in Zandvliet

Half juli stelt de kermis op in Zandvliet. De Botermarkt staat vol met leuke attracties. En er is koers!

Het kampioenschap van wielerclub ‘De Polderklievers’ wordt op zondag 15 juli gereden. Dit jaar beginnen de renners er om 14 uur aan zodat iedereen na de koers de WK finale kan bekijken. Tijdens deze wedstrijd rijden verschillende ploegen tegen elkaar voor de overwinning. De kopmannen starten al lopend, doen hun koersschoenen aan en rijden de eerste ronde. De volgende rondes pikken ze hun ploegmaats op en vervangen ze een band. Plezier verzekerd, ook voor de supporters.

De ‘Polderkoers met een hart’ vindt twee dagen later plaats op dinsdag 17 juli, om 19 uur. Hier strijden verschillende wielerclubs van de polder tegen elkaar. Iedere club rijdt voor een goed doel en een plek op het podium. ​

Omleiding
Het verkeer wordt tijdens deze wielerwedstrijden omgeleid. Bussen van De Lijn volgen op zondag 15 juli vanaf 12 uur tot einde dienst en op dinsdag 17 juli vanaf 13 uur tot einde dienst volgende omleiding:
Richting Zandvliet: normale reisweg tot Zoutestraat – rechts Zandvlietse Dorpstraat – rechts Antwerpsebaan en verder de normale reisweg.
Richting Antwerpen: normale reisweg tot Antwerpsebaan – links Zandvlietse Dorpstraat – links Zoutestraat en verder de normale reisweg.
De haltes Bakkerstraat, Dorp, Aakstraat en Antwerpsebaan worden niet bediend. Er worden vervanghaltes voorzien in de Zandvlietse Dorpstraat, ter hoogte van de Zoutestraat, Armenstraatje en Antwerpsebaan.