Polderkampioenen Stabroekse koersen gekroond

V.l.n.r. schepen Herman Jongenelen, Anthony Kets, Rudi Geeraert, Liene Meeusen, Ruddy Mees,
schepen Ludo Reyntjens en organisator Eddy Vingerhoed

Zondag 3 juni werden er ter gelegenheid van Stabroekse kermis diverse koersen ingericht. Een eerste startschot knalde om 14 uur de wedstrijd van de dames op gang, goed voor 4 ronden van 7 km. De 11 dames legden er duchtig de pees op en het was uiteindelijk Liene Meeusen die met kleine voorsprong won, gevolgd door een nooit aflatende Sidi Eysackers (WTC Hamburg), derde werd Petra Bresseleers.

Tussen de wedstrijd van de dames en heren, is het ook telkens weer uitkijken naar de vedetten van de Vluchtheuvel, deze mensen met een fysieke en/of mentale beperking, rijden jaarlijks met hun begeleiders een rondje op het parcours. Met een groot enthousiasme en genietend van de publieke aandacht is dit voor hen een hoogdag waar zij reikhalsend naar uitkijken. Hier geldt dan ook de regel – “Iedereen winnaar”.

De laatste wedstrijd was die van de ‘heren’, met een 45 tal renners werd de start genomen, voor een wedstrijd van om en bij de 70 kilometer. Reeds jaren is deze wedstrijd gekend als een snelle koers waar het eindgemiddelde kort bij de 40 km/h ligt. Ook dit jaar was dit niet anders en voor veel deelnemers was het kunnen uitrijden van de koers al een overwinning op zich.

Uiteindelijk werd de koers, die zonder valpartijen geschiedde, gewonnen door Anthony Kets (WTC Raffic),  tweede werd Ward Bogaert (WTC De Spartaan), het brons ging naar Joris Mertens (WTC Polderklievers), onder de masters was het Rudi Geeraert (WTC Polderklievers) die zich tot winnaar fietste.

Mede door het mooie weer werd er nadien op de terrassen van de lokale café’s nog duchtig nagepraat.

Het wordt nu uitzien naar de volgende ontmoeting tussen de lokale wielerhelden en dit op dinsdag 17 juli, met Zandvlietse kermis.

Een reactie