ProefMei serveert het lekkers van Bergen op Zoom

 

Zondag 3 juni laatste dag van culinair festival

Duizenden, waaronder heel veel Vlamingen, hebben de voorbije twee dagen al genoten van het culturele en culinaire aanbod van Bergen op Zoom. De provincie Noord-Brabant is dit jaar Europese regio van de gastronomie en dat is duidelijk te merken.

ProefMei verbindt door de vele activiteiten en bijeenkomsten de Nederlandse en Vlaamse provincies aan elkaar. Ook op zondag 3 juni, kan u nog terecht in het Markiezenhof aan de Steenbergsestraat 8 in het hartje van Bergen op Zoom.

Sedert 2008 wordt dit culinaire evenement georganiseerd door de vrijwilligersorganisatie de Stichting ProefMei. Niet alleen vrijwilligers dragen het gebeuren, dat doen ook restaurants en ondernemers van de Brabantse Wal, Bergen op Zoom, de Brabantse Walgemeenten en Tholen.

Dit is het geschikte moment om de streekproducten te ontdekken. Dan wordt met name direct gedacht aan de drie AAA’s end ie staan voor asperges, aardbeien en ansjovis. Ook de Thoolse aardappel en de Bergse aardzwammen worden niet vergeten.

Naast de eigen streekproducten is er ook aandacht voor Vlaanderen, Zeeland en het Ierse Galway, waar ProefMei een exclusieve samenwerking mee heeft. Je kan er kennis maken met onder meer de oesters van the Wild Atlantic. In het najaar komt ProefMei van 5 tot en met 7 oktober terug met een extra editie.

Wie er ook een sportieve dag van wil maken trekt er met de fiets op uit om vijf belevingspunten aan te doen. Beginnen en eindigen gebeurt in het Markiezenhof en starten kan van 10u tot 16u. Op elke stopplaats is er iets lekkers te smullen.

Info : www.proefmei.nl