Nationaal voorzitter Gwendolyn Rutten steunt familie Buchmann

Inwoners van Kapellen konden gisteren een laatste groet brengen aan de eind vorige week plots overleden ereburgemeester Jacky Buchmann. Honderden ingetogen inwoners kwamen naar het gemeentehuis Beukenhof. Onder hen ook nationaal Open Vld voorzitter Gwendolyn Rutten. Zij werd verwelkomd door alle Kapelse Open Vld schepenen. “Ik hield er aan om, namens de volledige liberale familie, mijn medeleven te komen betuigen aan een groot liberaal en burgemeester. Dat is ook de boodschap die ik in het rouwregister schreef”. De kist van Jacky Buchmann, omringd door bloemen, stond in de vroegere raadzaal. Jacky Buchmann was ondermeer volksvertegenwoordiger, minister en senator maar voor de Kapellenaren was vooral hun burgemeester van maart 1983 tot 31 december 2000. Vrijdag, om 11 uur, wordt in de Sint-Jacobuskerk van Kapellen-centrum afscheid genomen van Jacky Buchmann.