Sebastiaan en Weking na 590 marathons terug thuis

Sebastiaan en Weking met erachter hun vrouwen An en Liesbeth bij hun aankomst op de Grote Markt

 

 

 

Na bijna twee jaar zetten Weking & Liesbeth en Sebastiaan & An op zaterdag 12 mei terug voet op Belgische bodem. Ze beleefden een ongelooflijk avontuur door 590 marathons te lopen van Alaska naar Ushuaia, goed voor 25.000 km lopen. Niemand heeft het hen ooit voorgedaan.

Zaterdagmorgen zijn ze geland in Zaventem. Na een emotionele ontmoeting met hun familie en een overweldigende ontvangst van vele vrienden begonnen ze aan hun laatste marathon richting Antwerpen. Onderweg dikte de menigte lopers en fietsers aan. Zo’n 200 volgers draaiden de Grote Markt op waar een feestelijke ontvangst door de Kon. fanfare Verbroedering uit Stabroek hen toch wel overviel. Langs alle kanten werd het viertal rond de nek gevlogen. Het weerzien met oude bekenden was schitterend. In stoet ging het naar café De Pelikaan waar er al veel werd bijgebabbeld.  

Hun project ‘Viapanam’ draagt een warm hart toe aan ‘To walk Again’, project van Marc Herremans en alle sponsorgeld zal naar deze vereniging gaan. Ze hebben onderweg T-shirts proberen te verkopen en postkaarten. Maar ze gaan hier nog verder met acties. Zo is er op 23 september o.a. een natuurloop in de Kalmthoutse Heide. 

Schitterend gedaan! En nu ….