Koninklijke Fanfare De Verbroedering ontvangen op gemeentehuis te Zandvliet

Fanfare De Verbroedering bracht eerst een serenade voor het gemeentehuis van Zandvliet
waar zij een receptie kregen aangeboden vanwege het district

 

 

Op donderdag 3 mei werd de Koninklijke Fanfare De Verbroedering Zandvliet door het district uitgenodigd op een feestelijke receptie naar aanleiding van het 150 jarig bestaan van de Fanfare.

Leden en muzikanten verzamelden aan de Botermarkt, vanwaaruit zij een klein muzikaal ommetje maakten richting oud gemeentehuis te Zandvliet. Schepen Rudi Sempels verwelkomde de aanwezigen, muzikanten, sympathisanten en raadsleden.
“150 jaar is een behoorlijke tijd. Heel wat generaties muzikanten hebben de feestelijkheden in Zandvliet en omstreken opgevrolijkt”, aldus Sempels in zijn openingswoord. “De fanfare telt een 70-tal muzikanten en 200 tal leden, het levende bewijs dat het verenigingsleven in onze Polder nog lang niet dood is”, zegt Rudi. De Verbroedering beschikt over een gedreven team dat zich naar aanleiding van het 150 jarig bestaan belangeloos inzet om met de steun van het district allerlei feestelijkheden te organiseren.
Voorzitter Marcel Zoons had het in zijn toespraak over de speciale betekenis die het oud-gemeentehuis heeft voor de fanfare. “Ongetwijfeld is het hier dat in 1868 de eerste gesprekken gevoerd werden over het idee om een fanfare op te richten in Zandvliet”, zegt Marcel. “De eerste voorzitter van de fanfare was dan ook niemand minder dan de burgemeester de Heer Van Linden en de eerste secretaris, de heer Snacken”. Hij bedankte het district voor de logistieke en financiële steun die zij krijgen voor het organiseren van het feestjaar.

Gulden boek
Tijdens de receptie werd het “Gulden boek” van de Fanfare weer onder het stof vandaan gehaald. Het boek dateert van 1868 en vermeld het ontstaan en namen van leden van de fanfare, door de jaren heen. Geregeld werd het boek aangevuld met notities van de feestelijkheden. Donderdag werd aan de schepenen Rudi Sempels, Marcel Bartholomeeusen en burgemeester Carl Geeraerts gevraagd om ook iets te noteren in het “Gulden boek”. Zo kunnen nazaten van de fanfare terugblikken op het feestelijk ontvangst in het gemeentehuis.
Na het officieel gedeelte brachten de muzikanten nog het lied “De Mars Der Optimisten”, speciaal gecomponeerd voor 150 jaar Koninklijke Fanfare De Verbroedering.

Verbroedering dat zijn zo’n optimisten
muzikanten jong en oud
die als vrienden samen musiceren
Verbroedering waar kan je beter zijn
Kom speel mee drink een Glorie en geniet
Bij de Fanfare in Zandvliet

 

2 reacties

 • Symons Etienne

  Marcel en co,
  van harte proficiat met jullie 150ste verjaardag van uw muziekgezelschap. Het waren mooie plaatjes en nog een heerlijke muzikale noot op het einde. Ik kon er hier wel van genieten. Het is iets om als oud-Zandvlietenaar trots op te zijn.
  Nog veel succes en muzikale vreugde gewenst voor de toekomst.
  Etienne Symons
  Escarei, Portugal

 • Van Harte gefeliciteerd voor jullie ongelofelijke prestatie.
  Een muziekmaatschappij 150 jaar trotseren met “ups en downs” is een hele inspanning voor vele mensen groot en klein.
  Hopelijk blijven onze jongeren geïnteresseerd in het bespelen van een muziekinstrument in een fanfare of een harmonie in de polder.