Motards en indianen begraven Armand De Puysseleir alias De Witte

Aan café De Papegaai verzamelden zaterdagvoormiddag 21 april, een zestigtal motards. Zij brachten daarna een eresaluut aan De Witte, die op zondag 8 april om het leven kwam, nadat hij in de scherpe bocht op het kruispunt van de Putsebaan met de Max Temmermanlaan in Kalmthout rechtdoor reed. Buiten een broer die hij al decennia niet had gezien, had de man geen naaste familie. Het zag er naar uit dat De Witte een kleurloze OCMW-begrafenis te wachten stond. Maar bevriende motards dachten daar anders over.

Het initiatief ging uit van zijn Stabroekse motardvriend Eddy en zijn ex-vriendin Kim. Ruim zestig motards uit de wijde regio spraken af in het centrum van Stabroek. Onder politiebegeleiding reden ze nadien in colonne naar de aula van Rustpunt Begrafenissen in Hoevenen.

Aan de aula stonden ook zijn vrienden van El Paso al te wachten. De Witte was immers een indianist en het was dan ook niet verwonderlijk dat veel indianen en cowboys afscheid kwamen nemen van hun vriend. Dat deed ook Roger Brands of Bready Hawkes zoals hij in de wereld van El Paso wordt genoemd. “De Witte was een overtuigd indiaan en het is niet meer dan normaal dat wij vandaag afscheid komen nemen van onze vriend. Ik ben diep onder de indruk van hier vandaag gebeurt. Zo’n afscheid verdiende De Witte.”

De initiatiefnemers vroegen en kregen van het gemeentebestuur de toelating om na de dienst enkele revolverschoten in de lucht te lossen als eerbetoon aan motard en indiaan De Witte.

2 reacties

 • Diana en Gerd

  Dat was mooi ,watje voor Armand ( de witte ) hebben gedaan 👍😘

  Armand was een heel lieve rustige man ,met veel emoties ,van binnen

  Jammer dat wij er niet bij konden zijn .

  Bij deze een heel warme groet aan hem .en dat hij het goed heeft boven ons

  We zullen jou ook nooit vergeten .

 • de westelinck

  de witte was en tof man ik zal hem nooit vergeten het gaat hem goed dat de groot geest hem beschermen hij zal altijd in mijn gedachten zijn ik groet hem jason