Meer dan veertig vliegtuigen op Pancake Fly

De vliegclub van Hoevenen organiseerde een “pancake fly in” met meer dan veertig vliegtuigen, uit heel het land en de buurlanden, die een tussenlanding maken in Hoevenen. Elke piloot werd verwelkomd met een pannenkoek. Vandaar de naam “pancake fly”. Bedoeling is zoveel mogelijk piloten tot in Hoevenen te krijgen. Ondertussen kunnen bezoekers van dichtbij kennismaken met alle verschillende soorten vliegtuigen. Dirk Van Reamdonck van de vliegclub was een tevreden man. “Bedoeling was de mensen laten zien dat vliegen meer is dan lawaai maken. Iedereen die medisch geschikt is verklaard kan leren vliegen. Nieuwe leden kunnen gebruik maken van ons kennismakingstoestel. Momenteel hebben we een zestigtal vliegende leden. Probleem is dat België te klein is om te vliegen. Er zijn heel wat zones afgebakend als verboden terrein voor sportvliegers. Waar andere mensen met de auto op reis gaan doen wij dat met ons eigen vliegtuig. Vier uur vliegen is goed om een afstand van 600km afgelegd te hebben”. Het vliegveld Hoevenen is privé-eigendom die de club huurt. De start- en landingsbaan ligt in de polders net naast de snelweg A12 en heeft een grasstartbaan van 600m bij 18m.