Cultureel centrum brengt gevarieerd voorjaarsprogramma

Verantwoordelijken van de Kapelse Cultuurdienst zorgden voor een opvallende voorjaarsprogrammatie geschikt voor jong en oud.

Vooraleer haar zomerprogrammatie te starten steekt het Kapelse Cultuurcentrum een tandje bij om inwoners, ook in het voorjaar, te laten proeven van enkele opvallende initiatieven. Er is een Open Atelierroute, een Caféfeest en Circus Ronaldo.
De Kapelse voorjaarsactiviteiten starten met de traditionele buitenspeeldag op zondag 22 april in het gemeentepark met als thema “Piraten”. Kinderen kunnen er ondermeer ravotten op springkastelen in de vorm van kastelen. Zondag 22 april, van 11 tot 17 uur, is er eveneens de Open Atelierroute. Iedereen is dan welkom in de ateliers van 14 Kapelse kunstenaars. Vertrekpunt is de bibliotheek op het Dorpsplein. Daar krijg je een brochure met het parcours en info over de deelnemende kunstenaars. De brochures liggen ook bij alle kunstenaars zodat je niet verplicht bent om aan de bibliotheek te starten. “Er zijn twee fietsroutes uitgestippeld, een van 8 en een van 18 kilometer”, zegt Lies Verheyen van de cultuurdienst. “Op vraag komt er vrijdag 27 april een Caféfeest. Vanaf 19 uur kan je een kroegentocht maken en in 13 Kapelse cafés genieten van muziek gebracht door lokale helden”.

Als afsluiter van het voorjaar sloegen de cultuurcentra van Kapellen, Brasschaat, Brecht, Schoten en Schilde de handen in elkaar om op 23, 24, 25, 26 en 27 mei Circus Ronaldo naar de zorgboerderij Meander te halen met opvoeringen van “Fidelis Fortibus”. Een voorstelling voor volwassenen en jongeren vanaf 12 jaar. Meer info via www.cckapellen.be