Eric De Vree stelt tweede kunstboek voor

Eric de Vree stelt zijn tweede kunstboek voor tussen zijn werken “Stapel email” en “Belgian waffles

In het kasteel Ravenhof te Putte  stelt kunstschilder Eric De Vree zijn tweede kunstboek ‘Pen en Penseel’ voor. Voor het boek werkte Erik samen met uitgeverij Snoeck en Mathildestudios. Onder zijn toezicht werd een compilatie van zijn werken van de afgelopen twintig jaar samengesteld. Zowel stillevens als landschappen komen aan bod, aangevuld met verhalen en gedichten. Het resultaat is een 130 pagina’s tellend boek van een uitzonderlijke kwaliteit.

Eric De Vree volgde een klassieke opleiding tekenen, kleurenleer en compositie. Aanvankelijk was hij vooral geboeid door stillevens met antieke voorwerpen. Vandaag schildert hij veelal onderwerpen uit zijn directe leefomgeving.

Op de bovenste verdieping van het kasteel Ravenhof vind je Erik terug. Naast talrijke werken van hem, die ook een plaatsje kregen in het nieuwe boek, staan de voorwerpen tentoongesteld die de inspiratiebron waren van de stillevens.

Je kan het boek kopen voor 32 euro tijdens de expositie in het Ravenhof, Oud Broek te Putte-Stabroek op 8 april, 13,14 en 15 april – 20,21 en 22 april telkens van 11 tot 17 uur.

Het boek is ook te verkrijgen in zijn atelier, Kapelstraat 8 te 2040 Berendrecht, tel.: 0494 42 10 36 – www.ericdevree.be