Uiteenlopende bewegingstoestellen in het gemeentepark Kapellen

Met het plaatsen van vier bewegingstoestellen, ter hoogte van de petanquebanen, is het Kapelse gemeentepark aan attractie rijker. Samen met vertegenwoordigers van de sportraad, en de seniorenraad, werden de toestellen officieel in gebruik genomen door enkele leden van het college. “Ik spreek bewust niet over fitnesstoestellen maar wel over bewegingstoestellen” zegt sportschepen Koen Helsen (Open Vld). “Het idee groeide tijden een bezoek aan Portugal waar ik mensen op een bank zag zitten, terwijl ze aan het trappen waren. Je kon de pret aflezen van hun gezicht. We kozen voor vier toestellen die elk andere spieren aan het werk zetten. Je wordt begeleid met duidelijke aanwijzingen op de toestellen. Ook op een bord nabij het grasveld vind je meer toelichting over de functie van elk toestel en hoe het te gebruiken. De toestellen zijn geschikt voor jongeren, volwassenen en senioren. Het gebruik is gratis”.