Sportcentrum Vossenveld met de allures van de Ghelamco arena

 

Donderdag 22 maart werden in de huidige kantine van voetbalclub SK Nieuw Stabroek en softbalclub Chicaboo’s de nieuwe plannen voorgesteld. De accomodatie van het sportcentrum Vossenveld aan het Hoogeind is verouderd maar vooral op het vlak van energie efficiëntie voldoet het niet langer aan de vereisten. Daarom werd er beslist om deze infrastructuur integraal te veranderen. 

“We hadden al langer plannen om de situatie daar aan de pakken maar er kwam geen schot in de zaak”, legt burgemeester Rik Frans uit. Samen met schepen van sport Herman Jongenelen besloot de burgemeester een jaar geleden om een tandje bij te steken. Er werd een architectenwedstrijd uitgeschreven waar drie bureaus op reageerden. Als voorbeeld werd het complex van Simikos in Schoten naar voor gedragen. Uiteindelijk kon architectenburo Cuyvers + co met haar creativiteit alle betrokken partijen overtuigen want ze werden meteen omver geblazen door het eerste ontwerp. Rik Frans durft het nu al de Ghelamco Arena van de polder te noemen.

Panoramisch zicht

Het cirkelvormig gebouw zal uitblinken in duurzaamheid. De kantine wordt ruim 190 m2 groot, komt in een halve cirkel en geeft een panoramisch zicht op alle velden. De bar van 13 meter binnenin volgt mee de ronde. Deze kantine komt 1,5 meter boven de grond. De ramen zullen bestaan uit super isolerend glas. Om warmteverlies te beperken, worden de kleedkamers anderhalve meter in de grond gemaakt. Er komen 8 kleedkamers waarvan er twee toegankelijk zijn voor mindervaliden. Elke kleedkamer heeft bijna 12 m zitbank, 7 douches, een aparte WC en lavabo. In de andere halve cirkel achter de kantine komt de berging en de technische ruimte. Er komt zowel een trap als een lift.  Wanneer de spelertjes uit de kleedkamers zullen komen, lopen ze door een spelerstunnel naar het veld. Jonge spelertjes zullen dit geweldig vinden.  

Werken

In het najaar wordt er gestart. Eerst wordt de bestaande kantine gesloopt en worden de huidige kleedkamers nog gebruikt. Volgende fase is de bouw van de nieuwe kantine met eronder de nieuwe kleedkamers. Daarna verdwijnen de oude kleedkamers en begint men aan de nieuwe bergingen. Er zullen een tijdje geen kleedkamers zijn maar tijdelijke containers zullen dit opvangen. Het is de bedoeling dat bij het nieuwe speelseizoen in september 2019 het ultramoderne complex klaar zal zijn. Voor deze investering is een budget van 1.048.000 euro begroot. Voorzitters Walter Eestermans van SK Nieuw Stabroek en Dirk De Cock van de Chicaboo’s kijken er al naar uit. En ook hun 600 leden: meer dan 500 van SK Nieuw Stabroek en een 100-tal van de Chicaboo’s