Koningrijden bij Oude Gans Berendrecht

Louis Cloots, koning 2017

Op zondag 4 maart organiseert de Oude Gans haar jaarlijks koningrijden op het Solft te Berendrecht. Om 9u30 komen de ruiters en leden samen aan Café de Molengeest om van daaruit de koning van 2017, Louis Cloots, uit te halen aan het lokaal van fanfare De Verbroedering in het Armenstraatje te Zandvliet. Vervolgens wordt nog in stoet langs gegaan bij Sporthal de Polder en worden pistolets en soep gegeten in hun lokaal De Koerel. Na de lunch, stopt de stoet nog in de kantine van voetbalclub Berendrecht Sport en in Café Berendrecht Sport bij Nicole. Start van het koningrijden zelf is voorzien rond 15u. Met Sven Pauwels en zijn 2 Bianca’s staan er 3 nieuwe gardes klaar voor de ordehandhaving tijdens de stoet. Nadat de nieuwe koning is gekroond, zal verder worden gevierd in lokaal De Koerel. Kroning van de nieuwe koning zal nog steeds door Jos Crynen worden gedaan, ere-voorzitter sinds zijn viering in november vorig jaar. Voorzitter Frédéric Crynen wil zijn kans nog gaan om de kop te bemachtigen en blijft voorlopig ruiter. Daarnaast verwelkomt de Oude Gans met Filip Van Gestel 1 nieuwe ruiter.