Geen woorden maar daden voor Lukas Jacobs

Burgemeester Lukas Jacobs van Kalmthout voegt de daad bij het woord: “mens sana in corpore sano” is geen ijdel gezegde voor hem. Wekelijks rijdt hij zijn kilometers op de fiets – en dat is beslist geen elektrische. Samen met de Heidestoempers van Kalmthout, trapt hij iedere dinsdag en donderdag een 40 tot 50 km, wat zij in twee groepen van 30 fietsers doen. Op zondag rijden zij zelfs met drie groepen van 30 man. De fietsclub van Frank Van Trier telt immers niet minder dan 240 leden. Maandelijks doen ze ook een grotere trip van 75 km naar bv. de Trappisten van Meerseldreef, en alle drie weken zelfs een tocht van liefst 200 km naar bv. Neeltje Jans. Op zondag ziet men de Kalmthoutse burgervader dan ook regelmatig met fietshelm en koersfiets, een tussenstop maken in Heide in het Centrum, om er collegiaal van een drankje en een babbel te genieten. Met een heldere geest kan hij zich dan de rest van de tijd ook ten volle inzetten voor het Kalmthoutse burgerwelzijn. Info over de fietsclub: Frank Van Trier:   www.heidestoempers.be – frank.van.trier@renaultvantrier.be
Lieven Gorissen