Sp.a wil zo vlug mogelijk fietstunnel onder A12

Een delegatie van sp.a Kapellen en Stabroek verzamelde zaterdag aan de Smalle Weg ter hoogte van de A12. Hier ziet de partij het liefst op korte termijn een fietstunnel onder de snelweg zodat de haven makkelijker te bereiken is.

Stabroek – “Stabroek staat ’s morgens stil omdat te veel verkeer op hetzelfde moment richting haven wil. Het is heel erg gesteld met de verkeerssituatie in Kapellen en Stabroek. Een groot deel van de actieve bevolking wil vlotter van en naar de haven kunnen, maar er is geen efficiënt alternatief voor de auto. Sp.a Kapellen en Stabroek vragen daarom dringend werk te maken van een betere fietsverbindingen naar het havengebied.”, cijfert Herman Dorikens van sp.a Stabroek ons voor.

“Gemiddeld een derde van de Stabroekse werknemers en een kwart van de Kapelse werkt in de haven en moet alle dagen de files trotseren om op het werk te geraken. Drieëntachtig procent verplaatst zich met de auto en tien procent maakt gebruik van collectief vervoer. Openbaar vervoer is zo goed als onbestaande en een kleine minderheid van zes procent gebruikt de fiets. Oplossingen beloven op lange termijn, zoals onder meer het Agentschap Wegen en Verkeer voorhoudt, is niet voldoende om het probleem aan te pakken”, vindt Tom Namurois, voorzitter van sp.a Kapellen.

Ruud Tiebos van sp.a Stabroek : “Nu moet er actie worden ondernomen. Een tunnel onder de A12 kan een begin zijn. Veel werknemers krijgen dan wel de kans om per fiets te gaan werken. Maar of die tunnel nu hier komt, of elders langs de A12 maakt niet zo veel uit. Met deze actie willen we in de eerste plaats benadrukken dat oplossingen niet over tien of vijftien jaar moeten komen, maar nu! Alle dagen slibben de centra van Hoevenen en Stabroek dicht. Blijven wachten maakt het probleem alleen maar groter”, benadrukt Tiebos.

 

 

 

2 reacties

  • Reacties, ideeën en andere commentaren steeds welkom op http://www.veiligverkeerstabroek.be

  • Jef van de Polder

    Is Spa op de hoogte dat er reeds fietstunnels onder de A12 aanwezig zijn ter hoogte van de Indaver? Er liep ooit een fietspad naast de toenmalige Zoomse Weg. Vanaf dit fietspad kon je zo richting Tijsmanstunnel onder de rijbaan. Toen de Zoomse weg werd afgewerkt tot A12 was dit ook het einde van het fietspad naast de rijbaan en werden de tunnels niet meer gebruikt. Geen idee in welke staat ze zich nu bevinden.
    Je kan er niet meer geraken zonder te stoppen op de autosnelweg.