250 leerlingen van Kalmthoutse Wilgenduin in carnavalsoptocht

Voor de 250 kinderen van de Wilgenduin, school voor buitengewoon onderwijs in Kalmthout, begon het krokusverlof als het ware al op vrijdag 9 februari. Voor de derde maal trokken alle leerlingen van de 27 klasjes in een heuse bonte carnavalstoet door de omliggende straten van de school. Op voorhand kregen de inwoners een flyer met de mededeling en de vraag om voor wat ambiance te zorgen bij de doortocht van de kinderen. Zij die thuis waren, stonden dan ook hier en daar langs het parcours, al dan niet met enige vermomming. Het enthousiasme was groot bij de kinderen, leerkrachten en begeleidende ouders. Allen leefden zich in en speelden het spel tot groot jolijt van groot en klein. Een grootvader met bonte bolhoed, moeder met versierde bakfiets, of leuk de kinderwagen voortduwende, het kon allemaal. Verschillende groepen hadden hun eigen muziek bij in een wagentje, en dansten op de leuke deuntjes, die zo aanstekelijk werkten, dat de begeleidende politie agenten, met de kinderen aan de hand, het niet konden laten ook wat leuke danspasjes te plaatsen – het gezegde “de politie – uw vriend” kracht bijzettende! Sommige jongeren knutselden zelfs een heuse praalwagen in elkaar, die ze graag voortrokken. De vrolijke bende wandelde van 10 tot 11 u langs de omliggende straten in een heerlijk winterzonnetje. Bij aankomst in de school trokken allen naar hun klas en kregen een lekkere warme chocomelk met een wafel als leuke afsluiter van een heerlijk ontspannend samenhorigheidsmoment.

Lieven Gorissen