Niet overal evenveel zangers

Het is al verschillende jaren aan de gang dat er in Zandvliet en Berendrecht steeds minder oudejaar en Driekoningen zangers van huis tot huis lopen. In Stabroek, Hoevenen en Kapellen, om maar enkele andere dorpen te noemen is het echter nog een komen en gaan van die jonge gasten.
Een grote reden zou kunnen zijn dat er daar meer zakenmensen aanwezig zijn waar kinderen vrij kunnen binnengaan. Meer dan de helft van de gewone burgers houdt zijn deuren gesloten. Het zou toch spijtig zijn dat deze traditie nog verder ging verbrokkelen want “de rommelpot” behoort al tot het verleden en voor “Hanske knap” moet men ook al de onderste steen bovenhalen om dit gebruik in stand te houden. Fransooi

Gearchiveerd onder GemeentenieuwsHomepageZandvliet


Reacties (0)

Geen Reacties mogelijk.