Sinterklaas krijgt de langste tekening bij turnkring Edelweiss te Stabroek

Zwarte Piet moest samen met de burgemeester de lengte van de tekening opmeten

Woensdagmiddag 6 december was het vol spanning wachten of Sinterklaas nog de tijd had om een bezoek te brengen in zaal Moorland te Stabroek bij turnkring Edelweiss. En jaar hoor.  De Sint liep buiten aan de atletiekpiste en hoorde de kinderen binnen heel hard zingen. Hij haastte zich vergezeld van Zwarte Piet naar binnen want het was toch wel een beetje koud. Verbaasd was hij dat meer dan 70 kindjes braaf zaten te wachten. De Sint was in de Sint Catharinaschool geweest en had daar verteld dat hij het toch wel jammer vindt dat hij altijd zo’n kleine tekeningen krijgt. Willy Geerts en Christel De Coster, lesgeefster bij de turnkring, waren dat te weten gekomen en hadden het idee om een super grote tekening te laten maken door de kinderen. Een rol papier werd uitgerold in zaal Moorland en de kinderen gingen aan het werk. Zelfs de burgemeester Rik Frans en Zwarte Piet gingen op hun knieën zitten om te helpen terwijl Sinterklaas toekeek. Daarna moest er gemeten worden. Dat deden ze buiten op de parking. Zwarte Piet nam de meter en bijgestaan door de burgemeester werd de tekening opgemeten. Maar liefst 31,74 meter! En dat was meteen een nieuw Stabroeks wereldrecord. Daarna kregen alle kindjes van de Sint een zakje met allerlei lekkers.

 

Gearchiveerd onder GemeentenieuwsSpotlightStabroek


Reacties (0)

Geen Reacties mogelijk.