Eerste bewoners nemen intrek in residentie ‘Villa Ter Molen’

vooraan: Gustaaf Van Ghesdaele, directrice Else Bouwens en Annie Borremans

 

In de dorpskern van Stabroek bouwt Vulpia een gloednieuw woonzorgcentrum. Kenmerkend voor dit project is de 19de eeuwse villa, die nog op het terrein staat van bierbrouwer Vandermolen, volledig gerenoveerd wordt. Deze stijlvolle villa wordt als het ware het portaal van het woonzorgcentrum met 58 kamers en 38 assistentiewoningen. Het woonzorgcentrum wordt gerealiseerd rond een groene binnenruimte. Binnenin is alles afgestemd op de noden en wensen van ouderen met onder andere aparte ruimtes voor ontspanning, fitness, verzorging en doktersbezoeken.

Het woonzorgcentrum telt op de gelijkvloerse verdieping zestien kamers en op de eerste en tweede 21. Alle kamers hebben het nodige comfort met onder meer een verstelbaar bed, een nachtkastje met koelkast, een kastenwand, een comfortabele zetel en een flatscreen. In de badkamer werd gekozen voor een inloopdouche. In de kamers is ook plaats voor eigen meubeltjes van de bewoners.

Op dinsdag 5 december namen de eerste bewoners hun intrek: Gustaaf Van Ghesdaele en Annie Borremans. Beide residenten verbleven ervoor in RVT Christine in Ekeren en waren blij met hun splinternieuwe, moderne en comfortabele kamer. Burgemeester Rik Frans kwam voor de gelegenheid de bewoners verwelkomen en overhandigde aan de directrice Else Bouwens een reeks reproducties met opmerkelijke gebouwen uit de gemeente. De burgemeester gaf een woordje uitleg en zei dat het de moeite is om met de kinderen of kleinkinderen een kijkje te gaan nemen naar deze historische plekjes. 

De assistentiewoningen zullen waarschijnlijk afgewerkt zijn tegen mei.  

Meer info vind je op http://www.vulpia.be

Gearchiveerd onder GemeentenieuwsSpotlightStabroek


Reacties (0)

Geen Reacties mogelijk.