Sp.a en PvdA delen ‘jodiumtabletten’ uit

Putte – Sp.a-afdelingen van Essen, Kalmthout, Stabroek, Luchtbal en leden van de Nederlandse zusterpartij PvdA deelden in Putte ‘jodiumtabletten’ uit als protest tegen het open houden van de kerncentrale in Doel.
“We slaan de handen in elkaar omdat het probleem van een kerncentrale niet stopt aan de landsgrenzen. Aan de Nederlandse kant van de grens lopen we evenveel risico dan de mensen aan de Belgische kant. Het is dus niet abnormaal dat we samen actie voeren om de kerncentrale van Doel voor goed te sluiten”, zegt Joey Van Aken van PvdA Noord-Brabant.
“Met deze ludieke actie willen we de mensen wijzen op de gevaren van de kerncentrale in Doel. Voor ons moet het eerder genomen besluit om de Belgische kerncentrales te sluiten in 2025 uitgevoerd worden. Of dat gebeurt, is nog lang niet zeker. Jammer, want er zijn wel degelijk alternatieven. Maar dan is het nodig om duidelijke taal te spreken en genomen beslissingen uit te voeren. Investeerders in alternatieve energie moeten zekerheid krijgen”, onderstreept Inga Verhaert (sp.a).
Joey Van Aken benadrukt dat de Nederlanders niet alleen actie voeren tegen de kerncentrale net over de grens, maar dat zij ook volledig inzetten op de sluiting van de kerncentrales in eigen land. “Dat we net nu actie voeren is geen toeval. Deze maand krijgen duizenden Nederlanders voor het eerst jodiumtabletten om hen te beschermen bij een nucleair ongeval. (evdw)

 

Gearchiveerd onder HomepageNieuws uit de regio


Reacties (0)

Geen Reacties mogelijk.