Sfeervolle buitenverlichting Sint-Lambertuskerk

 

De prairietuin

Het Ekerse districtsbestuur wil, onder meer in navolging van soortgelijke projecten in de stad, van de Sint-Lambertuskerk een echt “landmark” maken voor Ekeren, een baken waarop iedereen zich kan richten. Maar de investering past ook in de beleidsdoelstelling om alle openbare verlichting duurzaam te vervangen en te onderhouden.  
Dat gebeurt door 29 led-grondspots, 4 led-lines en 13 ledspots die door de zorgen van Eandis de voorbije weken werden geplaatst in de grond rondom de kerk en op de toren. Overigens heeft Eandis ook voor het ontwerp gezorgd. De bekabeling werd al een paar maanden geleden aangebracht maar de spots werden nog niet aangesloten.
Tevens werd de kerktuin stevig onder handen genomen door de groendienst die de graslaag rondom de kerk verwijderde en er een zogenaamde prairietuin aanlegde met een mix van grassen en jonge vaste planten, al dan niet met bloemen.
Op 1 december werd verlichting officieel in gebruik genomen tijdens een heel spektakel met medewerking van de Ekerse C-koren en het Harmonieorkest Labore et Constantia terwijl vuurmanden en foodtrucks met hapjes en drankjes mee zorgden voor een aangename sfeer.
Het kostenplaatje is niet min, het district investeert een goede 120000 euro, toch ruim minder dan oorspronkelijk verwacht werd. Het verbruik valt ten laste van de kerkfabriek. (jdh)

Gearchiveerd onder EkerenGemeentenieuwsHomepage


Reacties (1)

Reageer

  1. Willy Ibens schreef:

    Weer wat extra lichtvervuiling bij. Mag het echt niet meer donker worden ?

    Er zijn andere en belangrijker noden in onze samenleving die geen oplossing krijgen bij gebrek aan centen.

    De lichtschakelaar zoveel mogelijk uitdraaien vind ik.