Gekende streekzanger overleden

Ronny Zoete, geboren te Veurne op 25 oktober 1951, is op zaterdag 2 december rond 6 uur plots overleden.  Enkele weken daarvoor had hij nog een hartstilstand gehad en moest meer dan een week op de intensive care blijven. Nu was hij terug wat aan de beterhand en terug thuis. Wat niemand had verwacht gebeurde nu toch.
Ronny heeft zowat in alle plaatselijke cafés onder de naam Ronny Rodgers” gezongen en was ook heel bedreven met zijn gitaar. Dat moest allemaal tussendoor gebeuren want hij heeft 35 jaar bij Total Fina gewerkt. In het westerndorp “El Paso” in Wuustwezel heeft hij ook een lange periode opgetreden. Hij had een stem als een klok en kon alle genres zingen.  Veel bekende zangers konden er een puntje aan zuigen. Soms zong hij vier uur aan één stuk door met slechts 2 drankjes om zijn keel te smeren. Ronny woonde al van de begin jaren ’70 in Zandvliet en huwde met Marleentje Hugens. Hij had ook een dochter, Nadia die net als hij een stem had als een nachtegaal. Ze hebben dan ook vaak samen naast elkaar gezongen.

Hij was niet zo maar iemand in de muziekwereld want hij begeleidde o.a. Johan Stolz, Paul Severs,vader Abraham, Bobbejaan Schoepen en vele anderen. Ronny was mijn beste vriend en af en toe mocht ik naast hem een paar liedjes zingen.
We zullen hem nooit meer vergeten en blijven herinneren als een mens van goede wil die voor iedereen paraat stond. (Fransooi)

De afscheidsplechtigheid heeft plaats op donderdag 7 december om 11 uur in aula ’t Zand, Zandweg 1 te Berendrecht, gevolgd door de asverstroooiing op de begraafplaats van Zandvliet. Rouwadres: Familie Zoete – Hugens, p/a uitvaartverzorging P. Groffen, Monnikenhofstraat 89 te 2040 Berendrecht.

Gearchiveerd onder FamilienieuwsHomepageOverlijdens


Reacties (7)

Reageer

 1. Victor Claes - Liz Larssen schreef:

  Veel sterkte aan heel de familie mooie momente meegemaakt met Ronny een mooie mens

 2. Doms Walter schreef:

  Sterkte voor de familie ! We hebben aan Ronny zo veel goede herinneringen als vriend, muzikant en zanger.Het was ook een eer om hem enkele keren met de groep te mogen begeleiden.
  Ronny je leeft voort in de harten van al wie je gekend heeft !
  voor “Rockin’ Horse” : Wally Dean.

 3. Doms-van Eyck schreef:

  heel veel sterkte aan de familie 🙁
  Walter en Patricia

 4. Brands Roger schreef:

  Sterkte aan de familie wat een muziek kon Ronny brengen verschillende keren samen mogen spelen en zelfs nog dit jaar hebben ze nog gezongen in El Paso samen met Nadia was een mooi optreden dank daar nog voor groeten

 5. Didier Aerts schreef:

  Veel sterkte Marleen en Nadia.
  Didier Aerts (Total)

 6. verlinden karel schreef:

  Veel sterkte aan heel de familie, Marleen, Nadia, Gerard. Ik was de drummer van Rio Grande, Ronny was een hele toffe gast, om met samen te werken dat zal ik nooit vergeten, het ga je goed daar boven.

 7. dora schreef:

  veel sterkte marleentje nadia familie en vrienden met dit onzettend groot verlies xxx