Worstelclub Olympus kweekvijver voor kampioenen

De Kapelse worstelclub Olympus is de enige in de provincie Antwerpen maar dat is voor hen geen hinder om ambitieus te zijn. De club organiseerde zelfs het Belgisch kampioenschap. Trainer Alfons Eysackers ontfermt zich over een 35-tal worstelaars. Onder hen de beloftevolle Jonas Van Caeneghem (16) die onlangs, in Talin, vierde werd op een internationaal tornooi met 2.100 deelnemers. “Ik had al lang een vechtsport willen beoefenen en kwam, als 7-jarige, in contact met worstelen. Door de uitstekende begeleiding, en opvang, hoop ik het nog ver te brengen” zegt Jonas. Worstelen is een heel populaire sport in de vroegere Oostbloklanden maar daar komt verandering in zegt de trainer. “We beginnen stilaan een stuk van onze achterstand in te halen. Dat is ondermeer te danken aan de uitbouw van onze infrastructuur en de ondersteuning die we krijgen”. De trainingen van Olympus gaan door in de sporthal van Kapellen aan de Christiaan Pallemansstraat 84. Kandidaten mogen steeds drie trainingen komen volgen om kennis te maken met de club en het worstelen. Info www:olympuskapellen.be

Gearchiveerd onder AlgemeenHomepageSport


Reacties (0)

Geen Reacties mogelijk.