Feeërieke zaklampwandeling trekt wintercampagne “Gezellig buiten” op gang

 

Op zaterdagavond 11 november was het arboretum in Kalmthout het ideale decor voor de eerste feeërieke, winterse activiteit van Gezellig buiten. Een wenself verwelkomde de bezoekers. Gidsen leidden kleine groepjes door de winterse tuin die door dansende lichtjes magnifiek werd uitgelicht. Achteraf slurpten de avondlijke stappers met hun rode kaakjes van een warme chocomelk aan de vuurschaal. Voor wie nu al spijt heeft dat hij er niet bij was, nog tot en met eind februari 2018 kan je in heel de provincie genieten van vurige winterpret.

Het Arboretum Kalmthout bijt niet alleen de spits van “Gezellig buiten” af, maar sluit de wintercampagne van de provincie Antwerpen ook af met de Hamamelisfeesten die lopen tot en met 28 februari 2018. De winterperiode is voor Arboretum Kalmthout sowieso een bijzondere tijd. Wanneer de meeste andere tuinen nog in winterslaap zijn, leeft de arboretumtuin helemaal op met de winterbloeiers. De toverhazelaars ofte Hamamelis bloeien ongeacht koude of sneeuw met gele, oranje en rode bloemen op hun kale takken en verspreiden een krachtig maar heerlijk zoet parfum doorheen de hele tuin. De verzameling toverhazelaars is de grootste in heel Europa.

Het volledige programma vind je op www.gezelligbuiten.be. In 2017 – 2018 bundelt Gezellig buiten 16 activiteiten op 10 locaties binnen de provinciegrenzen en dat van 11 november 2017 tot en met 28 februari 2018.

“Gezellig buiten”: van 11 november 2017 tot en met 28 februari 2018 in het Arboretum Kalmthout – Vrijbroekpark – Suske en Wiske – Kindermuseum – Keiheuvel – Rivierenhof – De Schorre – De Lilse Bergen – Zilvermeer – De Hoge Rielen

Meer info: www.gezelligbuiten.be

copyright Robin Fasseur voor provincie Antwerpen

Gearchiveerd onder GemeentenieuwsHomepageKalmthout


Reacties (0)

Geen Reacties mogelijk.