Mouterij Dingemans hertekent Stabroekse skyline

Momenteel rijst in het Stabroekse Laageind een gigantische trappenkolom op aan de Mouterij Dingemans. Deze kolom, met een hoogte van 25 meter, dient om de in aanbouw zijnde opslagsilo’s te kunnen bereiken.
Het silopark zal uiteindelijk bestaan uit 23 silo’s met een capaciteit van 120 ton per silo. Momenteel zijn de eerste 9 geïnstalleerd en volgen er nog 2 rijen van 7.
Met de stijgende vraag naar specifieke moutsoorten, groeit de Stabroekse mouterij dan ook mee. Wie langs het Laageind komt in Stabroek zal dit vast en zeker al wel vastgesteld hebben. 
Wat er zich achter de mooi gerestaureerde gevel op de binnenkoer bevindt is een up-to-date productieproces met de nieuwste technieken, waar een gans team van ingenieurs, laboranten en arbeiders zich dag in, dag uit inzet, want de mouterij draait 24 op 24 uur.
Om de montage van de silo’s en trappenkolom mogelijk te maken werd beroep gedaan op Aertssen Kranen, op deze wijze vinden deze twee wereldspelers elkaar in hun thuisbasis – het Laageind in Stabroek, een straat van nog geen kilometer lang: de Mouterij Dingemans met hun mout en Group Aertssen met hun grondverzet, kraan- en transportwerkzaamheden.

Een volledig artikel met een vleugje geschiedenis vind je in ons magazine van 27 oktober

Gearchiveerd onder GemeentenieuwsSpotlightStabroek


Reacties (1)

Reageer

  1. freddy quireyns schreef:

    iets om fier op te zijn !