Arvid De Kleyn wint Sluitingsprijs te Putte

V.l.n.r. tweede Coen Vermeltfoort, winnaar Arvid De Kleyn en derde Timothy Dupont.

Schitterend weer hadden de nieuwe organisatoren van de grote sluitingsprijs van Putte besteld. En ze kregen hun zin. De eieren en gedroogde paling die naar de Clarissen waren gebracht hadden weer hun werk gedaan.

De grootste aandacht ’s morgens bij de ploegvoorstelling was voor kempenaar Jurgen Van Den Broeck. Hij nam immers na een lange carrière afscheid van de wielersport.

De eerste rondes verliepen tegen een hels tempo. Enkele schuchtere ontsnappingspogingen werden al snel teniet gedaan. Toch halfweg koers veertien renners aan de haal gingen. Hierbij toch enkele grote namen: Maarten Wijnants, Stijn Devolder, Edward en Emiel Planckaert en de winnaar van vorig jaar Roy Jans. Zij fietsten een maximale voorsprong bij elkaar van meer dan twee minuten. Maar ook dit jaar kregen we alsnog een massaspurt. In de laatste ronde was het mooie liedje van de vluchters uit en stormde de bende met 100 renners naar de laatste rechte lijn. De 23 jarige Nederlander Arvid De Kleyn haalde het voor zijn landgenoot Coen Vermeltfoort en onze landgenoot Timothy Dupont. Dries De Bondt kreeg de sprinterstrofee.

De winnaar rijdt voor het eerste jaar bij de profs, won eerder op het jaar ook de Havenpijl en komt uit het dorp Herveld, in de buurt van Arnhem. “De Belgische wegen zullen mij liggen denk ik”, zo glimlachte hij. “Het was een chaotische eindspurt met heel wat gedrum. Ik werd mooi naar voor gebracht door enkele ploegmaats en wilde zeker aan de rechtse kant van de weg blijven. Waarom, dat weet ik eigenlijk niet. Bijgeloof misschien. Vorig jaar werd ik hier vierde en toen spurtte ik ook aan die kant van de weg”.

Volgend jaar stapt de spurter over naar de ploeg Metec. “Ik kan daar een meer internationaal programma rijden. Dat is nodig om mij meer te ontwikkelen. In een grote ploeg terechtkomen is mijn uiteindelijke doel”.

Op het podium werd ook Puttenaar Jan Jansen gehuldigd. Volgend jaar is het vijftig jaar geleden dat de Nederlander de Tour won. “Eigenlijk moest ik deze morgen in Parijs zijn om de voorstelling van de nieuwe Tour mee te maken. Ik heb hen bedankt want de Sluitingsprijs in mijn eigen dorp vind ik toch wel wat belangrijker”, zei sympathieke Jan.

En dan was het tijd voor Jurgen Van Den Broeck. Hij hing zijn fiets letterlijk aan de aanwezige haak en werd overladen met cadeaus. Jurgen kwam op het podium met vrouwtje Joke en zoontje Vince. De geëmotioneerde familie en supporters van de Kempenaar zorgden voor een mooi afscheid. “Het is genoeg geweest”, zei Jurgen. “Ik heb dit beroep altijd graag gedaan en doe het eigenlijk nog graag. Het lichaam zegt dan weer dat ik ermee moet stoppen”.

De mooiste prestatie van Van Den Broeck is de derde plaats in de eindstand van de Ronde van Frankrijk. Ook een wereldtitel in het tijdrijden staat op zijn palmares.

Ludo Hendrickx

Gearchiveerd onder PutteSportSpotlightwielrennen


Reacties (0)

Geen Reacties mogelijk.