Mater Salvatoris wint wedstrijd ‘Toon je sportclub@school’!

Op woensdag 13 september 2017 had de zesde editie plaats van de actie ‘Toon je sportclub@school’. Sport Vlaanderen, SVS, ISB en VSF riepen opnieuw alle leerlingen op om in de outfit van hun sport(club) naar school te komen. Scholen konden deelnemen aan de fotowedstrijd door originele foto’s door te sturen naar Sport.Vlaanderen.

Ook op het Mater Salvatorisinstituut in Kapellen kwamen die dag heel wat leerlingen in de outfit van hun sportclub naar school. Wie sport, maakt immers meer mee. Dit was dan ook het ideale moment om onze leerlingen te laten vertellen over hun mooiste sportmoment en zo ‘ambassadeur’ te worden voor hun sport op school.

Er werd een foto genomen van leerlingen die een éénwieler uitbeeldden. De symboliek die erachter schuilgaat is de volgende:
“Deze éénwieler van eerstejaarsleerlingen zit vol symboliek. Een nieuw schooljaar starten, in een nieuwe school, is uitdagend, maar soms ook beangstigend. Het volbrengen ervan, vraagt flexibiliteit, volgehouden inzet, moed en zelfopoffering. Het verwerken van tegenslagen is inherent, want het zal gaan met vallen en opstaan! Maar als het begint te lukken, is de voldoening des te groter; De éénwieler en de sport in het algemeen, als metafoor voor het (school)leven an sich!?” (Peter Van Wellen)

Uit meer dan 1 000 inzendingen, van een 500-tal scholen, werden slechts 25 winnaars gekozen. Winnen is dus helemaal niet evident! Onze school kwam als één van de winnaars in de provincie Antwerpen uit de bus en krijgt hiervoor een mooi sportpakket cadeau.

Op de website van Sport.Vlaanderen vindt u de foto’s van de 25 winnaars. De derde foto is die van het Mater Salvatorisinstituut. 

 

Gearchiveerd onder GemeentenieuwsHomepageKapellen


Reacties (0)

Geen Reacties mogelijk.