84ste Sluitingsprijs wordt voor Golazo een echt lokaal gebeuren

De 84ste Editie van de Sluitingsprijs, ingericht door Golazo,
werd op woensdag 4 oktober voorgesteld in het Ravenhof te Putte

Reeds voor de 84ste keer zal op dinsdag 17 oktober de Nationale Sluitingsprijs gereden worden. Die wordt vanaf nu georganiseerd door evenementenbureau Golazo. Vorig jaar was dat nog Napoleongames maar zoals wethouder Martin Groffen uit Woensdrecht lachend zei, zijn die even snel verdwenen in onze streek als Napoleon destijds. De eerste Sluitingsprijs werd georganiseerd in 1929 en men kende al verschillende bekende winnaars waaronder Eddy Merckx in 1967 en drie keer Adrie van der Poel. Stabroeks burgemeester Rik Frans heeft een groot hart voor de koers en vindt dat deze traditie zeker moet blijven bestaan. Kapels schepen van Sport Koen Helsen kon dat alleen maar beamen en dankte in het bijzonder Marcel Denisse en Eddy Carpentier en het ganse team van het Sportkomiteit omdat alles de afgelopen jaren in een goede samenwerking is verlopen. Helsen stelde ook vast dat Golazo op zeer korte tijd is ingewerkt. 

Lokale gebeuren

Het startschot wordt gegeven op het Marktplein in Kapellen. Vandaar trekt de groep renners naar de Ertbrandstraat in Putte waar er even aan de finish wordt gestopt voor een kleine activiteit en dan gaat het richting Ravenhof waar de officiële start plaatsheeft. De renners krijgen in totaal bijna 184 km onder de wielen verdeeld over 11 ronden. Nick Van Den Bosch, directeur wielrennen van Golazo, gaf de zekerheid dat de Sluitingsprijs in de streek zal blijven en dat ze tevens rekening zullen houden met het lokale gebeuren. Het moet een feest zijn voor iedereen. Want wielrennen is een zeer toegankelijk sport, die gratis is en die ook mensen bij mekaar brengt. Nieuw dit jaar zijn de tussenspurten. “Er zijn er 3 in de 3 gemeenten: in Stabroek ter hoogte van het gemeentehuis, in Berendrecht in de Dorpsstraat net voor het Solft en in Putte aan de finish”, aldus Van Den Bosch. Ook de winnaar van het tussensprintersklassement komt mee op het podium en wordt beloond met een mooie trofee en een geldprijs van 1000 euro. Traditioneel wordt na de Sluitingsprijs een renner gehuldigd. Dit jaar is dat Jurgen Van den Broeck die letterlijk zijn fiets aan de haak hangt. Ploegen die al toezegden zijn Lotto-Soudal, Lotto-Jumbo, Veranda Willems-Crelan, Wanty Groupe-Gobert, Beobank, Corendon en Roompot. Met Quickstep is men nog in onderhandeling.

Naar het publiek toe moet het een echte supportersbeleving worden. Er komt een publiekstent op de weide achter het Douaneplein in Putte, want hoe meer beleving er is aan de finishlocatie, hoe meer mensen. En ook aan de VIP’s wordt er gedacht met een lunch in het Ravenhof en een tourcafé. Zo zorgt dit wielergebeuren in combinatie met de Putse kermis, de kermisloop op maandag en daarna nog koekloting weer voor een feestweek in Putte.

Gearchiveerd onder Nieuws uit de regioSportSpotlightwielrennen


Reacties (0)

Geen Reacties mogelijk.