Bibliotheek Viswater feestelijk heropend

Op woensdag 27 september werd de bibliotheek aan het Viswater in Berendrecht feestelijk heropend. Stadsschepen voor cultuur Caroline Bastiaens en districtsschepen Rudi Sempels stelden de nieuwe bib voor.

“Sinds 2012 vaart de stad een nieuwe koers met haar bibliotheken. Gebruikers willen immers niet alleen meer materialen uitlenen, maar hebben ook behoefte aan een locatie om te studeren of mensen te ontmoeten. De stad wil de bibliotheken dan ook laten evolueren tot literaire cultuurhuizen, die de lokale gemeenschap versterken”, zegt schepen voor cultuur Caroline Bastiaens.

Schepen Rudi Sempels hoopt dat door de vernieuwing de mensen de weg meer terug vinden naar de BIB. “Men kan er ontdekken, ontmoeten en uitwisselen. En er is een mooie ruimte voor de kinderen.”, aldus Sempels.

Renovatie

Waarom er gerenoveerd is, werd mooi vergeleken met het gansrijden. “Enkele jaren geleden was er een lekkend dak en water en papier gaan niet samen. Dat is zoals het gansrijden en hoge hakken”, aldus schepen Bastiaens. Na jaren intensief gebruik kreeg de bib Viswater dan meteen een totale make-over. Een renovatie die nog meer inspeelt op de noden van de buurt met een doorgedreven klantgerichte en innovatieve aanpak. Het raamschrijnwerk werd vervangen en de trap naar de verdieping werd afgewerkt. De bib voorziet een zelfuitleeninstallatie waarbij de bezoekers de boeken zelf moeten inscannen. Er zal altijd een medewerker aanwezig zijn om te helpen indien nodig. 

Inspraakmoment
Bij de herinrichting van de bib kreeg de kinderraad ook een inspraakmoment.  Zo werd er op vraag van de raad een nieuwe tiener- en jeugdstek en een kinderplek  gecreëerd. Daarnaast zijn er computer-  en lestafels voor opzoekwerk en een chill-hoek.
De collectie voor de volwassenen werd herschikt en blijft heel ruim, er is een koffiehoek met ipads en een leesruimte.

Voor de feestelijke heropening van de bib werd een speciaal programma opgesteld. Kinderen konden in de namiddag een workshop volgen of dansen op het Bib-Lied.  ’s Avonds was er een optreden voorzien van ‘Dichtatuur’, Carmien Michel en muzikale omlijsting van het Dieter Vaganée Trio.

 

Gearchiveerd onder BerendrechtGemeentenieuwsSpotlightZandvliet


Reacties (0)

Geen Reacties mogelijk.