Nieuwe hondenspeelzone in Essens Hemelrijkpark

Het Hemelrijkpark  in Essen is voor velen een oase van rust en een ideale ontmoetings-plaats om te onthaasten en te genieten.  Om na een drukke werkdag te gaan wandelen en er te genieten van de natuur.  Of om te picknicken op de weide, te sporten in groep of individueel of met de kinderen naar het speeltuintje te gaan.  In dit park kan en moet iedereen z’n plaats kunnen hebben. Met de aanleg van een hondenspeelzone willen we het probleem van loslopende honden aanpakken, maar hen ook een plaats geven om zich uit te leven en te ravotten.
De voorbije maanden werden in dit park de paden werden gerenoveerd en toegankelijker gemaakt voor rolstoelgebruikers en kinderwagens. Ook gebeurden er in het voorjaar al belangrijke snoeiwerken en werden enkele nieuwe plantsoenen aangeplant.
In de nabije toekomst staat er op deze mooie site nog heel wat te gebeuren. Zo zullen in samenwerking met het Regionaal Landschap De Voorkempen de volgende drie jaar de prachtige monumentale dreven in ere hersteld worden. De kostprijs hiervan wordt geraamd op € 100.000.  In het eerstvolgend plantseizoen zullen bovendien ook enkele mooie solitaire parkbomen worden aangeplant, die op termijn het park nog meer elan zullen moeten geven.
Een ander deel van de puzzel werd zaterdag 9 september gelegd.  De opening van een hondenspeelzone. 
Onlangs startte de gemeente ook met een diervriendelijke aanpak van het zwerfkattenprobleem.  Samen met de aanleg van deze en andere hondenspeelzones wordt Essen ook stap voor stap op de kaart gezet als diervriendelijke gemeente.
Op 4 oktober is het Werelddierendag.  Laat ons hopen dat deze hondenloopzone voor de vele trouwe Essense viervoeters een gedroomd geschenk is.

 

Gearchiveerd onder EssenHomepageNieuws uit de regio


Reacties (0)

Geen Reacties mogelijk.