Huwelijk met bruidskoets en huifkarren

Zaterdagmorgen 2 september is op het districtshuis te Berendrecht een opvallend huwelijk doorgegaan. Jolien Merveille, dochter van Raf en Ilse van de Leeuw van Vlaanderen in Zandvliet, trouwde er met Tom Jansen, kleinzoon van wijlen Ben Jansen, muzikant en ex-districtsraadvoorzitter.

Een uitgebreid gezelschap kwam al vroeg bijeen aan de Leeuw om er een ontbijt te nuttigen en een cavaatje te drinken. Tom kwam er met zijn familie de bruid uithalen. Vervolgens stapte vader Raf met zijn dochter en de bruidskinderen in de koets.  De rest van het gezelschap vond een plaatsje onder de huif van de karren, die geleverd werden door Louis Van de Vijver uit Melsele. Terwijl de paarden afkomstig waren van de gekende Arne (Bolle) Bastiaenssens uit Stabroek.
Zodoende ging het in stoet door de Zandvlietse Hoek en de straten van Zandvliet en Berendrecht naar het districtshuis waar al flink wat volk stond te wachten. Liesbeth Sleymer verwelkomde de bruidsstoet en vroeg de gasten in de raadzaal, waar burgemeester Carl Geeraerts iedereen welkom heette. Na het jawoord hield hij een korte maar geestige rede waarbij hij (verwijzend naar de Leeuw van Vlaanderen) teruggreep naar de Gulden Sporenslag. Een daverend applaus weerklonk verscheidene keren. Het gezelschap ging vervolgens opnieuw naar de Leeuw voor een feestmaal. In de namiddag werd een receptie gehouden in de Martinushoeve, waarna het huwelijksmaal werd opgediend en het avondfeest volgde. (sdl)    

 

 

Gearchiveerd onder BerendrechtFamilienieuwsHomepageZandvliet


Reacties (0)

Geen Reacties mogelijk.