Belgisch Kampioenschap Elite Z/C & U23

Op zondag 13 augustus vindt in Stabroek voor de tweede keer het Belgische Kampioenschap Wielrennen voor Elite zonder Contract en Beloften U23 plaats. In grote lijnen werd alles gekopieerd van vorig jaar: zo zal de start van beide wedstrijden gegeven worden op de Solftplaats in Berendrecht en zal de aankomstlijn getrokken worden in de Dorpsstraat van Stabroek ter hoogte van het Gemeentehuis. Ook het parcours van 14,5 kilometer door Stabroek en Berendrecht bleef onaangeroerd, net als de afstand voor beide categorieën. Zo dienen de Elite zonder Contract na een aanloopstrook van 6,4 kilometer nog tien ronden af te leggen, goed voor een totale afstand van 148,4 kilometer. De Beloften nemen dezelfde aanloopstrook en krijgen dan nog twaalf ronden voor de wielen geschoven, goed voor een wedstrijd van 176,8 kilometer. In elke ronde wachten twee kasseistroken: die van de Oude Papenstraat en de Reigersbosdreef.
In vergelijking met vorig jaar zal het startuur van beide wedstrijden wel gewijzigd worden. De Elite zonder Contract worden om 11u aan de start verwacht; rond 14u15 zullen we de opvolger van Dries De Bondt kennen. De Beloften starten om 15u30; omstreeks 19u30 weten we wie de driekleur overneemt van Joachim Vanreyten.
Beide wedstrijden starten dus op de Solftplaats in Berendrecht. Van daaruit neemt het peloton de kasseistrook van de Oude Papenstraat, St-Jan Baptiststraat, kasseistrook Reigersbosdreef, Antwerpsebaan, Oudebroeksestraat, Oud Broek, Abtsdreef, Dorpsstraat (aankomst), Hoogeind (bevoorrading), Danckerse Weg, Oud Broek, Konijnenstraat, Konijnendreef, Steenovenstraat, Antwerpsebaan, Dorpstraat (Berendrecht) om zo terug op de Solftplaats te komen. 
Bezoekers kunnen opnieuw parkeren op de speciaal aangelegde weide tussen de Meidoornlaan en zaal Moorland. Hier kunnen zowel auto’s als bussen gratis staan. Er is wel slechts één toegangsweg naar deze locatie, dus gelieve dit plan met aanrijroute zeker te volgen indien u daar wil parkeren.
Niet enkel aan wielerliefhebbers wordt gedacht, maar ook aan gezinnen met kinderen. Zo zal er achter het Gemeentehuis van Stabroek een Kinderdorp opgetrokken worden met de bestaande speeltuigen en springkastelen. Op Hoeve Brouwers zal er een fanzone gecreëerd worden waar er iets gedronken en gegeten kan worden.”

Info: zie website van de Koninklijke Belgische Wielrijdersbond.

Gearchiveerd onder BerendrechtHoevenenHomepageSportStabroekwielrennen


Reacties (0)

Geen Reacties mogelijk.