300 deelnemers aan langste rommelmarkt

Een standhoudster biedt een waardevol scheepsmodel aan

ZANDVLIET – Philip van Iersel schatte zaterdagmorgen 5 augustus het aantal deelnemers aan de langste rommelmarkt van de streek op zo’n 300. Velen hadden in de Zandvlietse Dorpsstraat inderdaad allerlei rommel, vaasjes, koper- en brons, gelezen boeken, afgedragen kleding, brocante en zelfs legermaterialen uit WO I en II te koop. Er waren deelnemers uit de hele provincie. Ook een aantal Nederlanders. Het geheim van dit succes? Volgens Philippe het feit dat dit een gratis markt is met veel sfeer. En ook dat om 17 uur een camion komt van een kringloopwinkel (deze keer uit Ossendrecht) die alles oplaadt wat de standhouders kwijt willen.
De bezoekers kwamen soms van heel ver: West- en Oost-Vlaanderen, Limburg en uiteraard uit Nederland. Intussen loopt Philippe er rustig bij met zijn hondje. “Ik heb de zaak overgelaten aan Jan van de Cloot met zijn team. Ik doe alleen nog de organisatie van dit gedeelte van de straat. Als het weer goed blijft halen we zeker 5000 bezoekers zegt hij hoopvol. “Door een misverstand hebben we deze keer geen café en ook de toiletten vormen een probleem. Daar moeten we een oplossing voor vinden. Nu moeten de mensen naar het voetballokaal, waar men zo vriendelijk is geweest om de WC’s open te stellen. Ook het parkeren is moeilijk.
In de nabijgelegen wijk Ruytermansweg/Antwerpsebaan is de deelneming aan de garageverkoop mager. Amper zeven buurtbewoners doen mee. Organisator Guido Robert houdt er toch de moed in. Misschien is de concurrentie van de Zandvlietse straat te groot. Volgend jaar wellicht op een andere datum inrichten? (sdl)

Gearchiveerd onder BerendrechtGemeentenieuwsHomepageZandvliet


Reacties (1)

Reageer

 1. Frans Gabriels schreef:

  Beste,
  ik wens eerst en vooral Jorn (en dus niet Jan, zoals vermeld in het artikel) Van De Cloot, en zijn medewerkers een dikke proficiat met de organisatie van de rommelmarkt voorbije zaterdag in de Zandvlietsedorpstraat. Het gedeelte van de straat, beginnende aan de Zoutestraat, en dus niet de verantwoordelijkheid van dhr Van Iersel, was perfect georganiseerd.
  De catering was zoals elk vorig jaar schitterend (alles uitverkocht om 17h) en het gelegenheidstoilet deed goed zijn werk. De standhouders die gebleven zijn na de felle regenbui waren tevreden.
  Doe zo voort Jorn, je hebt een schitterend team achter je dat het grootste en belangrijkste stuk van de straat beheert.
  Vriendelijke groet,
  Frans.