Tom Goovaerts en Kelly Druyts winnen eerste editie van De Kapelse Sprint

vlnr.: Amy Cure, Kelly Druyts en Jessica Pratt

vlnr: Michael Adriaensen,  Tom Goovaerts en Joren Segers

De wielerwedstrijden tijdens Kapellen kermis stonden ook dit jaar weer op het programma.  Voor het eerst gebeurde dat op dinsdag 1 augustus, onder de noemer ‘De Kapelse Sprint’. Na het opdoeken van het Sportcomiteit Putte-Kapellen, de mensen die de Nationale Sluitingsprijs organiseerden, kwam ook de toekomst van de traditionele Kapelse kermiskoersen plots in gevaar. Onder impuls van sportschepen Koen Helsen (Open Vld), en met hulp van de organisatoren van de Schaal Sels, werd een nieuw comité opgericht. De afstand werd verkort tot 50km verdeeld over 25 rondjes van elk 2km.
Naast een traditionele eindwinnaar was er ook een belangrijk sprintklassement, waaraan een belangrijke geldprijs was verbonden.
De heren elite en beloften startten om 18.00 uur om de Grote Prijs Gemeentebestuur en Ereprijs René De Ren te rijden. De dames elite begonnen vanaf 19.30 uur aan de Grote Prijs Frans Van Lent. De deelnemers moesten telkens 50 km afleggen of 25 rondjes van 2 km. Naast de vele premies die renners en rensters onderweg konden sprokkelen, was er dit jaar ook weer een klassementspremie.
Bij de heren kwamen 20 renners aan de start. Streekgenoot Tom Goovaerts werd de winnaar,  gevolgd door Michael Adriaensen. Derde werd Joren Segers. Tom Goovaerts reed het hele criterium voorop. Al in de eerste van 25 ronden gingen Goovaerts, Michael Adriaensen, Joren Segers en Pim Van der Klundert er vandoor. Laatstgenoemde moest al snel afhaken. De voorsprong van de drie was nooit erg groot. Toch hield het trio stand. In de voorlaatste ronde ging Goovaerts er alleen vandoor en bolde als eerste over de eindmeet. Het is zijn eerste zege van het seizoen. Dat geeft hem ook vertrouwen voor het BK dat op 13 augustus in Stabroek wordt gereden.

Bij de dames stonden 38 renners aan de start. Onder hen waren er deelneemsters uit Australië, Thailand en Noorwegen. Onze regio werd vertegenwoordigd door Lauren Denisse. Ook de vier zussen Druyts, Lenny, Demmy, Jessy en Kelly waren present. Vanaf het begin van de wedstrijd werd er fel gestreden voor de premies, na enkele rondes vormde er zich een kopgroep van 4 rensters. Zij verhoogden telkens hun voorsprong zodat bij de laatste rondes zij het peloton bijna inhaalden. Uiteindelijk won Kelly Druyts, de oudste van de zussen Druyts, tweede werd Amy Cure en derde werd Jessica Pratt.

 

 

 

Gearchiveerd onder GemeentenieuwsKapellenSpotlightwielrennen


Reacties (0)

Geen Reacties mogelijk.